Resep: Yummy Bubur Oat Susu Kurma Cara Luna Maya

Resep: Yummy Bubur Oat Susu Kurma Cara Luna Maya

Nikmat, Mudah danANTI GAGAL.

Bubur Oat Susu Kurma Cara Luna Maya. Sahur Last minute bangun Bila dah terbangun lambat, atau takde selera nak makan time sahur. Susu kurma ini adalah kombinasi susu, kurma dan oat. Kurma, susu, dan oat terbukti mempunyai banyak khasiat yang mampu memberikan tenaga yang berkekalan.

Bubur Oat Susu Kurma Lezatnya bubur sumsum dengan isian kurma cocok jadi santapan saat beduk Maghrib menggema. Susu bubur - ia adalah satu pilihan yang baik untuk sarapan pagi yang sihat, lazat dan sihat. Walau bagaimanapun, masak bubur susu - ia bukan Bagaimana untuk memasak dengan susu, emping oat makanan segera? Anda dapat membuat Bubur Oat Susu Kurma menggunakan 5 resep dan 3 langkah. Inilah cara Anda membuat itu.

Resep Untuk Membuat Bubur Oat Susu Kurma

  1. Anda membutuhkan 10 sdm dari Quaker Oat.
  2. Persiapkan 4 sdm dari susu bubuk.
  3. Kemudian 750 ml dari air putih.
  4. Kemudian 7 butir dari kurma sukarri (bisa kurma apa saja) lumatkan.
  5. Persiapkan 50 gram dari keju cheddar parut untuk taburan(toping).

Oatmeal Makanan Segera diperbuat daripada oat cut yang diratakan ke dalam. SUSU KURMA updated their profile picture. SUSU KURMA AIRIZ dengan Bijiran Oat. Berasaskan daripada susu kambing, tidak hamis dan gabungan makanan pilihan seperti.

Langkah-langkah Pembuatan Bubur Oat Susu Kurma

  1. Buang biji kurma,lumatkan.Masukkan semua bahan kecuali keju.masak pakai api kecil sampai kental.aduk terus sampai kental dan matang jangan sampai gosong ya..
  2. Setelah kental angkat sajikan dan taburi keju parut.
  3. Beri kurma satu butir untuk hiasan juga ya.biar tampak manis. Jika suka manis bisa di tambah kurmanya.Selamat mencoba.

KURMA MADU BUAH ZAITON KISMIS ZAAFARAN BIJIRIN OAT KRIMER BUAH DELIMA HABBATULSAUDA BUAH. Susu kurma ni sangat sesuai untuk orang yang tengah diet sebab boleh mengeyangkan perut dalam masa yang lama. Ibu-ibu yang menyusukan bayi pun elok Masa bulan puasa, susu kurma ni mesti jadi minuman wajib saya dan keluarga sesama sahur sebab terasa kenyang lebih lama dan bertenaga. Susu kurma merupakan racikan minuman yang terbuat dari susu sapi dan kurma segar yang dihaluskan. Bubur sumsum saus kurma ini siap disajikan.